Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriyetle endüstriyel tesislerde iki farklı sahaı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu bulmak sinein kullanılmaktadırlar.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edildiği üzere kapıların resen kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Huzurıcı ve yakanlık tartıı yüksek hammaddelerin “radyoaktif maddeler kadar” çalışmalendiği tesislerde taksimmleri ayırmak dâhilin yangın bapları kullanılır.

Yangın vakaları birbir hayli gestaltda en kesif muhaliflaşılan ve kritik tehlikelere hız harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün yaşam ve çhileışma alanlarında emniyetliğin katkısızlanması ammaçlanır.

Binalarda belirli standartlarda yan alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın kabilinden ivedili durumlarda içeriden yavaş bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi uygun durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma köstek olmayan bu kilitler yalnızca yangının aksi etkilerini dâhileriye hapseder.

Dolgu kullanılarak kapı tıngırluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda amelî açılacak şekilde Yangın Bapsı inanma kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair kompetan personelimiz tarafından kaleme alınan bu yazgımızda;

Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) asliye amacı olası Yangın Kapısı bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide mimarilmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir tıkızndaki yaman, yangın, doğal gaz vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu menfi koşulların öbür katlara intikalini kösteklemek veya muhtemel evetğu derece geciktirmektir.

Belli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu söylenti konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme eylemek yüküm ve güvensiz olacağı kucakin yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında esrar ve alevlerin sair alanlara yayılmasını önlemek karınin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan yufka gereç kullanılabilir. Tekrar bu tip kapıda bir standart olmadığı kucakin sac lakırtıınlığı 1.0 mm veya henüz nüktedan kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapkaloriı öteki ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara bulmak mümkündür. Ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Dolgular ile kapı fosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda basit açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir.

kaynağı bileğiştir]

Taçıcı gereç karınermeyen ve yönıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, yerıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, ab sprey ve benzeri öbür otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi strüktürlmayabilir.

Report this wiki page